Ομιλητές

Προσκεκλημένοι Ομιλητές

Λάμπρος Ζουλούμης

Πτυχιούχος Οδοντιατρικής 1979, Ιατρικής 1982 ΑΠΘ. Διδακτορική διατριβή 1986. Ειδικότητα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Xειρουργικής 1990. Μετεκπαίδευση στο Goteborg της Σουηδίας, στο Λονδίνο, UK και στο San Francisco UCSF California, USA. Πανεπιστημιακή κλινική της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Nοσοκομείου Παπανικολάου από το 1985 μέχρι σήμερα. 145 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. 3 βιβλία: Βιοψία στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική, Μετεγχειρητικός πόνος στη χειρουργική στόματος και Το οστικό αυτομόσχευμα στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική. Πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 2017-2020. Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής 2016-2017. Member of EACMFS. Πρόεδρος του Οδοντιατρικού τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ 2015-2019.

Nικόλαος Οικονομίδης

Απόφοιτος και διδάκτορας της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Mετεκπαιδευθείς (Master of Science) στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Manchester στη Μεγάλη Βρετανία, Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο «Ενδοδοντολογία» του ΑΠΘ.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 70 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό συντελεστή απήχησης και έχει παρουσιάσει περισσότερες από 100 ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια στο επιστημονικό πεδίο της Ενδοδοντολογίας. Έχει σημαντικό αριθμό επιστημονικών διακρίσεων και οι επιστημονικές δημοσιεύσεις του έχουν λάβει αξιοσημείωτο αριθμό ετεροαναφορών στη διεθνή βιβλιογραφία.
Ασχολείται κλινικά με το αντικείμενο της Ενδοδοντολογίας περισσότερο από 20 χρόνια.

Κοσμάς Τολίδης

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης το 1989.Τη διετία 1991-1993 παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του Bristol στη Μ. Βρετανία, αποκτώντας το Master Παιδοδοντιατρικής. Το 1996 αναγορεύθηκε Διδάκτορας της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με Άριστα στο αντικείμενο της Οδοντικής Χειρουργικής. Το 2016 απέκτησε το μεταπτυχιακό Mastership του Πανεπιστημίου Aachen της Γερμανίας στο αντικείμενο των Οδοντιατρικών Laser. Από το 2016 είναι Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Κατεύθυνσης της Οδοντικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ. καθώς και της Κλινικής Οδοντιατρικών εφαρμογών Laser και Μικροσκοπίας του Α.Π.Θ.
Το 2017 εκλέχτηκε Καθηγητής στο Εργαστήριο οδοντικής Χειρουργικής Α.Π.Θ.
Το 2018 εκλέχτηκε Δ/ντής του Εργαστηρίου Οδοντικής χειρουργικής του Α.Π.Θ.
Έχει δημοσιεύσει μόνος ή σε συνεργασία με άλλους ερευνητές πάνω από 70 εργασίες σε Ελληνικά και ξένα Επιστημονικά Περιοδικά και έχει γράψει δύο βιβλία στα Ελληνικά.

Δήμητρα Σακελλάρη

Η Δήμητρα Σακελλάρη αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, μετεκπαιδεύθηκε και εργάσθηκε στο Ερευνητικό Κέντρο Forsyth της Βοστώνης των ΗΠΑ. Υπηρετεί στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ ως μέλος ΔΕΠ από το 2000 με ενεργό συμμετοχή στο διδακτικό και ερευνητικό έργο του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών.
Από το 2017 κατέχει την βαθμίδα της τακτικής καθηγήτριας του Εργαστηρίου Προληπτικής Οδοντιατρικής ,Περιοδοντολογίας και Βιολογίας Εμφυτευμάτων. Οι άνω των 90 δημοσιεύσεις της σε διεθνή και Ελληνικά περιοδικά, οι πολυάριθμες ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια και το ερευνητικό της έργο, αφορούν το γνωστικό αντικείμενο της Περιοδοντολογίας.

Χρίστος Αγγελόπουλος

Ο Χρίστος Αγγελόπουλος είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εξειδικεύτηκε επί τριετία στην Γναθοπροσωπική Ακτινοδιαγνωστική στο University of Missouri – Kansas City, όπου και απέκτησε και τον τίτλο του Masters of Science. Ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο εργαστήριο της Χειρουργικής και Εμφυτευματολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με αντικείμενο την Υπολογιστική Τομογραφία Κωνικής Δέσμης.
Ο Χρίστος Αγγελόπουλος υπηρέτησε ως ΔΕΠ στο University of Missouri – Kansas City (επίκουρος καθηγητής) και στο Columbia University ( αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας/Ακτινοδιαγνωστικής της Οδοντιατρικής Σχολής). Τώρα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Εργαστήριο της Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής , Εμφυτευματολογίας, Ακτινολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με αντικείμενο στην Γναθοπροσωπική Ακτινολογία/Ακτινοδιαγνωστική.
Ο Χρίστος Αγγελόπουλος υπηρέτησε για 8 χρόνια στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Αμερικανικής Ακαδημίας Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας και ολοκλήρωσε την θητεία του ως πρόεδρος της Ακαδημίας το 2015. Τέλος είναι ο αναπληρωτής εκδότης του περιοδικού “Oral Medicine, Oral Surgery, Oral Pathology, Oral Radiology, and Endodontics”.

Μακρής Νίκος

Το 1998 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2005 λαμβάνει τον μεταπτυχιακό του τίτλο με εξειδίκευση στη Διαγνωστική και Ακτινολογία Στόματος από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2014 ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Το χρονικό διάστημα από το 2005 μέχρι και σήμερα, συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών στη Κλινική της Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετέχει ως εκπαιδευτής από το 2008 έως και σήμερα, στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στα εμφυτεύματα που διοργανώνει σε ετήσια βάση η Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στις δραστηριότητες της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής – εκπαιδευτής σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών ομιλιών και σεμιναρίων. Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο με αποκλειστική ενασχόληση την Οδοντική και Στοματογναθοπροσωπική Ακτινολογία.

Γιώργος Μιχελινάκης

Ο κος Μιχελινάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1974. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 1999. Στη συνέχεια εξειδικεύθηκε επί 3ετία στην Προσθετική και Εμφυτευματολογία στην Οδοντιατρική Σχολή του Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο (2001-2004), όπου και του απονεμήθηκαν δύο Master στην Προσθετική και Εμφυτευματολογία το 2003 (MSc) και το 2005 (MPhil). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Στοματολογικής Εταιρείας Κρήτης για την περίοδο 2010-2019. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα οδοντιατρικά περιοδικά ενώ έχει δώσει ομιλίες σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ένας εκ των τριών ερευνητών που δημιούργησαν το Implant Recognition System, ένα εξειδικευμένο οδοντιατρικκό λογισμικό ταυτοποίησης οδοντικών εμφυτεύματων, το οποίο βραβεύθηκε με το τρίτο βραβείο πρωτοτυπίας στην Μεγάλη Βρετανία το 2008.Διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο στο Ηράκλειο Κρήτης με εξειδίκευση στην Προσθετική και Αισθητική Οδοντιατρική. Είναι αναγνωρισμένος προσθετολόγος από το European Prosthodontic Association (EPA) καθώς και ομιλητής του International Team for Implantology (ITI).Τέλος, τον Σεπτέμβριο του 2018 του απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο 42ο συνέδριο του European Prosthodontic Association.

Sponsored by